Beoordeel het werk van Liberales

Beoordeel het werk van Liberales

Hoe beoordelen onze lezers de nieuwsbrief van Liberales en het werk van Liberales in het algemeen? We vroegen het aan enkele opiniemakers. Maar we zijn ook benieuwd naar uw oordeel. Zeg ons gerust wat we beter zouden kunnen doen, welke boeken nog besproken moeten worden, wie we moeten uitnodigen op een lezing, en welke debatten we moeten organiseren. En heb je ergens een interessante tekst gelezen? Geef het ons dan door. Stuur uw reacties, kritiek en suggesties naar info@liberales.be.

Mario Van Essche – Voorzitter HVV - “Liberales is er in geslaagd om de nuance in het debat te brengen en dat op een zeer hoog niveau te doen. Ze gaan verder waar kranten stoppen en doen dat met enorm veel inzet. In een complexe samenleving is dit enorm belangrijk, maar ook om het eigen gedacht te relativeren. Daarin zijn ze zelden hoogdravend of zelfbevestigend, maar staan ze open voor een brede waaier aan meningen. Dat is uniek aan progressieve zijde en ik hoop dat ze deze rol nog zeer lang zullen spelen."

Boudewijn Bouckaert – Voorzitter denktank Libera! - “Proficiat Liberales met uw 500 pro mille! Een goed product moet onderhouden worden en dat doet Liberales door het liberale gedachtegoed in hoge frequentie te actualiseren. Doe zo verder en op naar de 1000.”

Johan Braeckman – Hoogleraar wijsbegeerte Universiteit Gent - “De nieuwsbrief van Liberales is telkens een verademing. Tussen de overvloed aan bedenkelijke informatie brengt de nieuwsbrief een mooie selectie van kwalitatief hoogstaande en inspirerende essays, artikelen en opiniestukken.”

Mathias De Clercq – Vlaams parlementslid - “Het is altijd uitkijken naar de nieuwsbrief van Liberales, dat is uitgegroeid tot hét platform voor de progressieve vrije denker. De vele relevante bijdragen bieden voeding aan de geest en geven vaak aanzet tot discussie waardoor weer nieuwe inzichten ontstaan. Dergelijke onafhankelijke initiatieven die ons denken aanscherpen, moeten we koesteren.”

Tinneke Beeckman - Filosofe - "Op Liberales vallen altijd nieuwe besprekingen, interviews en auteurs te ontdekken. Alle thema's worden vanuit een liefde voor de vrijheid, en met openheid en intellectuele nieuwsgierigheid benaderd."

Philippe De Backer – Staatssecretaris Bestrijding van de Sociale Fraude, Privacy en Noordzee - “Nog steeds geniet ik van de stukken en boekbesprekingen in Liberales. Altijd informerend, soms confronterend. Je blijft goed op de hoogte van de discussies en debatten die je misschien niet snel terug zal vinden in de dagdagelijkse politiek, maar die onontbeerlijk zijn als achtergrond en kennis om maatschappelijk te kunnen wegen. Liberales koestert het liberalisme in al zijn facetten: de vrijheid, het humanisme en de menselijke solidariteit. Ik heb met plezier en trots enkele jaren deel uitgemaakt van haar kerngroep.”

Philippe Colle – Hoogleraar Vrije Universiteit Brussel - “De Liberales Nieuwsbrief is een intellectuele verademing, dé bron voor de wekelijkse ontdekking van nieuwe boeken en opiniestukken over de brandende politieke en maatschappelijke actualiteit. Formidabel. Een ‘must’ voor wie in de politiek der ideeën geïnteresseerd is.”

Karl Drabbe – Uitgever Vrijdag, redacteur Doorbraak.be - “Liberales is uitgegroeid tot een onmisbaar forum van rechtlijnig en vooral helder liberaal denken op politiek-cultureel vlak. De teksten op de website en de vele debatavonden bieden een consequent kompas in steeds vloeibaarder tijden.”

Patrick Stouthuysen – Hoogleraar Vrije Universiteit Brussel - "Wat ik zo goed vind aan de nieuwsbrieven van Liberales? Het feit dat ook mijn niet-liberale vrienden ze lezen en me vervolgens toevertrouwen dat als dat liberalisme is, ze dat nog zo gek niet vinden. Preken voor de eigen parochie is geen kunst. Andersgezinden tot nadenken aanzetten wel. Dat doet de Liberales-nieuwbrief, inmiddels al zo'n keer of vijfhonderd."

Gwendolyn Rutten – Voorzitter Open VLD - “Onafhankelijk en vrij, enkel zelfgekozen trouw aan de idealen van de Verlichting: Liberales is een standvastige verademing in vloeibare tijden.”

Paul De Grauwe – Professor London School of Economics - "Wat ik waardeer in de nieuwsbrief van Liberales is niet alleen het liberalisme maar ook de openheid ten aanzien van andere intellectuele denkstromen. Het liberalisme van Liberales is niet gebaseerd op dogmatisme wel op rationele argumentatie en op het feit dat het tegensprekelijk blijft."

Patrick Loobuyck – Hoogleraar Universiteit Antwerpen - “De nieuwsbrief van Liberales is voor veel mensen een vaste waarde geworden. Ze heeft een aangename format. Ze zit elke week in de mailbox, maar ze dringt zich niet op. Ze bevat en verzamelt interessante stukjes, auteur- en boekbesprekingen, steeds met de bedoeling om de vrijheidsgedachte als politiek uitgangspunt een hart onder de riem steken. En Liberales wordt gelezen. Uit de reacties die ik kreeg op stukjes die op Liberales verschenen, blijkt dat de nieuwsbrief binnenvalt bij een zeer geïnteresseerd publiek. Doe zo voort dus...”

Marc De Vos – Directeur denktank Itinera - “Als onafhankelijke liberale denktank heeft Liberales een unieke plaats verworven in het Vlaamse intellectuele landschap. Actief en actueel, constructief en kritisch, een meerwaarde in het publieke debat.”

Etienne Vermeersch – Hoogleraar emeritus Universiteit Gent - “Ik vind de boekbesprekingen van Liberales van een hoog niveau. Een mens kan zelf niet alles lezen en dan is het nuttig goed ingelicht te zijn over de essentie van een boek. Als het volledig in je belangstellingssfeer ligt, dan kun je het kopen en in het andere geval heb je toch een idee van wat er gepubliceerd wordt. Ik ben degenen die zich zo inspannen om ons op een objectieve wijze voor te lichten heel dankbaar.”

Print Friendly and PDF
Bacalaurent (Graduation) - Cristian Mungiu

Bacalaurent (Graduation) - Cristian Mungiu

De kernleden van Liberales

De kernleden van Liberales