Der Junge Karl Marx - Raoul Peck

Der Junge Karl Marx - Raoul Peck

Op zijn 26ste leeft Karl Marx met zijn vrouw Jenny in ballingschap. In 1844 ontmoet hij in Parijs de jonge excentriekeling Friedrich Engels, zoon van een fabriekseigenaar. Engels doet onderzoek naar de schandalige opkomst van het Engelse proletariaat. Deze biografische film van Raoul Peck tekent de opkomst van het communistische denken tegen de achtergrond van de Europese industrialisering, en dus het leven van Marx in zijn jonge jaren. Theoretische reflecties staan naast de dagelijkse besognes.

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=j74lQbwZFBw

Print Friendly and PDF
Thalers Nobelprijs kan uw gezondheid ten goede komen - Freya Saeys en Tim Smits

Thalers Nobelprijs kan uw gezondheid ten goede komen - Freya Saeys en Tim Smits

Mario Vargas Llosa tegen het nationalisme

Mario Vargas Llosa tegen het nationalisme