Dirk Verhofstadt over De geschiedenis van het liberalisme

Dirk Verhofstadt over De geschiedenis van het liberalisme

Liberales, het Liberaal Archief en uitgeverij Houtekiet organiseren op donderdag 9 november 2017 om 20 uur de voorstelling van De geschiedenis van het liberalisme het nieuwste boek van Dirk Verhofstadt. De inleidingen worden gegeven door Minister van Staat Annemie Neyts en professor emeritus Boudewijn Bouckaert. Daarna volgt een powerpresentatie over het boek en een receptie aangeboden door het Liberaal Archief. De inkom is gratis, maar inschrijven is verplicht via verhofstadt.dirk@telenet.be.

In zijn boek beschrijft Dirk Verhofstadt de bronnen van de liberale ideologie, de opkomst van het liberalisme in de 19de eeuw, de neergang ervan tijdens het interbellum, de wedergeboorte in 1947 met het Manifest van Oxford, de Liberale Internationale en de Mont Pèlerin Society, de opgang tijdens de jaren 60, en het succes vanaf de jaren 80 met de val van de Berlijnse Muur en de ineenstorting van het communisme als hoogtepunt. Vandaag staat het liberalisme echter weer onder druk door het islamisme, nationalisme, populisme en het extremisme van extreem links en extreem rechts.

Dirk Verhofstadt beschrijft twaalf ideologische strijdpunten die bepalend zullen zijn voor de toekomst van het liberalisme. Hij roept op tot eenheid van alle liberale rangen ten bate van de vrijheid en het recht op zelfbeschikking van elke mens.

Het boek bevat 560 pagina's. Op de voorstelling en enkel daar zal een exclusieve hardcover-versie verkocht worden aan een sterk verminderde prijs. Snel inschrijven want het aantal plaatsen is beperkt.

Print Friendly and PDF
Het huis van de dood - Daniel Beer

Het huis van de dood - Daniel Beer

HhhH - Cédric Jimenez

HhhH - Cédric Jimenez