I Am Not Your Negro - Raoul Peck

I Am Not Your Negro - Raoul Peck

Regisseur Raoul Peck vertrekt van een onafgewerkte roman van de Afro-Afrikaanse schrijver James Baldwin voor een reis doorheen de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren ‘60 verbindt met het huidige #BlackLivesMatter. De tekst uit 1979 is helaas nog steeds actueel. Een gewelddadig verhaal over racisme, verteld met de bezwerende stem van Samuel L. Jackson. Peck speelt met een aantal subgenres binnen de documentaire – van biopic over mozaïek en collage tot poëtische documentaire.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=rNUYdgIyaPM

Print Friendly and PDF
Patrick Loobuyck te gast in het Liberaal Archief

Patrick Loobuyck te gast in het Liberaal Archief

De wereld van gisteren - Stefan Zweig

De wereld van gisteren - Stefan Zweig