Liberales gaat in zomerreces - Claude Nijs

Liberales gaat in zomerreces - Claude Nijs

Liberales sluit het werkjaar 2016-2017 af en de reeks nieuwsbrieven neemt een pauze tijdens de zomer. In het voorbije werkjaar hebben we onze site moeten aanpassen. Helaas zijn daardoor een groot aantal teksten niet meer online beschikbaar. We kregen vele reacties met de vraag of deze niet opnieuw kunnen online geplaatst worden. Voor onze kleine en op vrijwilligers steunende organisatie is dit geen sinecure, maar wij zullen bekijken hoe we aan deze vraag kunnen tegemoet komen.

Opnieuw moeten we Het Liberaal Archief bedanken voor de uitstekende samenwerking. Onze avonden van het werkjaar 2016-2017 hebben we geopend en afgesloten met de filosoof Patrick Loobuyck. Loobuyck hield 29 september 2016 de laatste Rawlslezing en vorige week kwam hij op uitnodiging van Het Liberaal Archief en in samenwerking met Liberales zijn boek Samenleven met gezond verstand voorstellen.

In samenwerking met Het Liberaal Archief brachten wij u ook in 2017 de uitgave van de gebundelde Rawlslezingen; een uitgave waar we best trots op mogen zijn en waar ook (voor het eerst in een Nederlandse vertaling) briefwisseling tussen John Rawls en Philippe van Parijs is in opgenomen. Philippe van Parijs was trouwens ook een van de vijf sprekers van de Rawlslezingen.

We hervatten de nieuwsbrieven op 6 oktober 2017 en dan houden we ook onze eerste activiteit van het nieuwe werkjaar. Op woensdag 11 oktober hebben we de eer om Nick Clegg, de voormalige leider van de Liberal Democrats en voormalig vice-premier van Groot-Brittannië te mogen verwelkomen. Nick Clegg zal de eerste van een nieuwe reeks lezingen houden. Na Karl Popper en John Rawls wordt de volgende reeks lezingen gehouden in het teken van het werk van John Stuart Mill.

Dat de nieuwsbrief er even tussenuit gaat betekent niet dat de kernleden van Liberales hun werk volledig stil leggen. Het werk aan een meer liberale samenleving is nooit af. U zal ongetwijfeld op andere media teksten van onze kernleden te lezen krijgen. En wij zien jullie graag terug op een van onze volgende activiteiten in het najaar van 2017. We maken alvast afspraak op woensdag 11 oktober om 20u in Het Liberaal Archief te Gent.

 

Claude Nijs

Voorzitter van Liberales

mailto:info@liberales.be

Print Friendly and PDF

Kosteneffectiviteit en situationele terrorismepreventie - Lieven Pauwels

Onderwijs wordt gemaakt door mensen - Ann Brusseel

Onderwijs wordt gemaakt door mensen - Ann Brusseel