All in Figuur

Beoordeel het werk van Liberales

Hoe beoordelen onze lezers de nieuwsbrief van Liberales en het werk van Liberales in het algemeen? We vroegen het aan enkele opiniemakers. Maar we zijn ook benieuwd naar uw oordeel. Zeg ons gerust wat we beter zouden kunnen doen, welke boeken nog besproken moeten worden, wie we moeten uitnodigen op een lezing, en welke debatten we moeten organiseren. En heb je ergens een interessante tekst gelezen? Geef het ons dan door. Stuur uw reacties, kritiek en suggesties naar info@liberales.be.

De kernleden van Liberales

Dit is de 500ste nieuwsbrief die Liberales wekelijks stuurt naar meer dan 8.000 abonnees. Daarin publiceren we telkens een column, een essay, een interview, drie boekbesprekingen, een figuur van de week en een filmtip. Daarnaast organiseren we regelmatig debatten en voorstellingen van nieuwe boeken. Al deze activiteiten worden georganiseerd en uitgevoerd door een groep kernleden. Wie zijn dat? Hierna volgen hun namen en wat meer informatie over hun interesses. Wat hen bindt, is hun interesse in het liberale denken.

Leven en werk van Gotthold Lessing (1729-1781) - Gotthold Lessing

Gotthold Ephraim Lessing werd op 22 januari 1729 in Kamenz (Saksen) geboren als zoon van een predikant. Hij studeerde theologie. Journalistiek en toneel boeiden hem echter meer en daarin ging hij dan ook aan de slag. In Die Erziehung des Mensengeschlechts uit 1780 legde hij zijn ideeën over godsdienst en rationalisme neer. Lessings pleidooi voor tolerantie, universalisme en redelijkheid had nog een lange weg te gaan voor het werkelijkheid werd.

170 jaar Liberale Partij - Peter Laroy

Op 14 juni 1846 werd de Liberale Partij opgericht in Brussel. De bijeenkomst stond onder leiding van Eugène Defacqz. Er werden zes kernpunten naar voren geschoven: kieshervorming, onafhankelijkheid van de openbare macht, uitbouw van het openbaar onderwijs, herziening van de conservatieve wetgeving, toename van het aantal volksvertegenwoordigers en senatoren en het verbeteren van de levensomstandigheden van de werkende klasse. Tekst van Peter Laroy.