Alsof we enkel sterven aan Corona - Sara De Mulder

Alsof we enkel sterven aan Corona - Sara De Mulder

Dit weekend gaf spoedarts Ignace Demeyer een vlammend interview waarin hij eist dat Covid-vaccins verplicht worden. Ook de overheid bekijkt voor de zorgsector alvast die mogelijkheden. Toch blijft een aantal mensen weigerachtig tegenover het vaccinatie-gebeuren. Dat is logisch. De bizarre berichtgeving vanuit overheidsinstanties wekte reeds het nodige wantrouwen. Die varieerde van niet werkende mondmaskers die plots verplicht werden, tot de vreemde cijfers qua dodentallen in vergelijking met buurlanden. Zo stierven er in België 23 603 mensen aan Covid-19, op een bevolking van 11.4 miljoen inwoners met mondmasker plicht terwijl er in Nederland slechts 16 861 doden te betreuren vallen op een bevolking van 17.4 miljoen mensen en dat zonder mondmasker plicht. 

Bovendien worden zowel het zorgpersoneel als gewone burgers vaak geconfronteerd met onlogische situaties waarvoor in de pers geen verklaring wordt gegeven of zelfs nauwelijks onderzoek naar wordt gedaan. Het is immers een feit dat de ene patiënt snel sterft aan Covid en iemand anders niet eens koorts krijgt. Daarnaast heb je mensen die in contact komen met Corona omwille van werk of gezin en niet ziek en/of zelfs geen drager worden van het virus. Met andere woorden sommige mensen blijken immuun en niet besmettelijk.

Hoewel de spoedarts er geen begrip voor heeft en al deze mensen categoriek als antivaxers bestempelt, wat ze overigens niet zijn, kan ik heel goed begrijpen dat er nog altijd mensen zijn die niet het concept vaccinatie an sich in vraag stellen maar wel de wenselijkheid van een vaccin voor zichzelf. 

De arts pleit ervoor de besmette patiënten zonder vaccin te laten opdraaien voor de medische kosten. Het is een vaak gehoord argument. Indien men hier voorstander van is moet men echter consequent zijn. Voor de Corona-crisis was 60% van de gevallen die binnenkwamen op spoed gerelateerd aan alcoholmisbruik. Ook zij kosten handenvol geld, kiezen zelf voor hun penibele medische situatie en bezetten bedden van mensen die voor “echte” aandoeningen worden binnengebracht. Dit gaat op voor tal van welvaartsziekten. We hebben een obesitas epidemie. Meer nog dan Covid-patiënten kiezen deze mensen er toch zelf voor om teveel te eten en te dik te zijn met te hoge cholesterol, hart- en vaatziekten tot gevolg? Kiezen rokers dan niet zelf voor hun longaandoening? En wat met vleeseters die graag worst en salami eten? Kankerverwekkend voedsel dat in het laatste WHO rapport gelijkgesteld wordt met sigaretten. Gaan we die patiënten hun kankerfactuur dan ook doorsturen? 

Laat ons ook op andere vlakken dan even consequent zijn beste meneer Demeyer. De overheid nam drastische maatregelen om de Covid-epidemie in te perken. Doch hopelijk zijn we het erover eens dat we niet enkel doodgaan aan Corona? Even wat cijfers om de dingen te kaderen. Ieder jaar sterven 1.3 miljoen Europeanen aan kanker. Kanker is een epigenetische ziekte. Dat betekent dat iedereen kankercellen heeft maar de mate waarin je aan kankerverwekkende stoffen wordt blootgesteld (naast enige genetische factoren), bepaalt of je al dan niet effectief kanker krijgt. Die stoffen zijn bekend. Er is zelfs een Europese lijst van, waarbij er per cancerogeen wordt vermeld hoeveel ervan gebruikt mag worden bij het produceren van nagenoeg alles! U leest het goed, van voedsel tot kledij, van meubels tot speelgoed, laat de EU toe dat er kankerverwekkende stoffen gebruikt en verkocht worden. Voor 1.3 miljoen Europeanen per jaar is dit beleid fataal. Dat zijn 200 000 mensen per jaar meer dan het aantal Europese doden dat Covid gedurende de hele epidemie heeft opgeleverd. 

Vandaag stierven er drie Belgen aan Corona en 40 aan roken, net als zevenhonderdduizend andere Europeanen jaarlijks. Roken is daarbij niet eens doodsoorzaak nummer twee want die plaats is voorbehouden aan luchtvervuiling. Achthonderdduizend Europeanen sterven er per jaar aan de gevolgen van de verontreinigde lucht die ze inademen, iets waar je vooralsnog niet onderuit kan en zo kan ik nog even doorgaan. 

Maatregelen die voor deze veel grotere moordenaars een oplossing bieden en mensenlevens redden, worden op dit ogenblik doodleuk teruggedraaid. Thuiswerk dat nooit zou kunnen (behalve dan in Scandinavische landen wellicht ook iets genetisch) kon omwille van Corona plots wel maar is nu niet meer verplicht. Welke politicus die werkelijk bezorgd is om ons welzijn, heeft dit goedgekeurd? Welke spoedarts of expert die het zo erg vindt dat we sterven aan Corona, vindt dit dan wel ok?

Miljoenen tonnen uitstoot (die overigens ook de klimaatverandering veroorzaken, hoeveel doden zijn dat) kwamen niet in de atmosfeer terecht maar nu terug wel want de griep is onder controle en sterven aan kanker of luchtvervuiling is wat?

Minder erg? 

Maakt je net iets minder dood? 

Ik denk het niet...het gaat enkel minder snel.

Aan Corona sterf je met wat pech binnen de week, aan kanker kan je jaren lijden en dan bedoel ik echt afzien maar nog altijd perfect consumeren. Je kan zelfs tussen je hervallen door blijven produceren. Je bent geen bedreiging voor de economie noch voor de gezondheidszorg. Het is immers met mondjesmaat nietwaar, dat kankerpatiënten de ziekenhuizen overspoelen en jouw spoeddienst ziet deze patiënten wellicht nooit. 

Als het echt gaat om het welzijn van de bevolking, dan moet de focus niet liggen bij die 25% niet gevaccineerden. Die zijn hooguit een handig zwart schaap om de aandacht af te leiden van de echte problemen. Problemen die mogelijk de totale extinctie van duizenden soorten zullen veroorzaken, inclusief een heleboel meer mensen dan nu al het geval is. Daar gaat een vaccinatie klopjacht echt niets aan veranderen, wel die corona maatregelen die nu tegen alle logica in worden afgeschaft. Maakt u zich daar aub een volgende keer eens kwaad om, dan komt dit allemaal net iets geloofwaardiger over.

Sara De Mulder

Print Friendly and PDF
Ik weet wie je bent en wat je doet - Matthias Dobbelaere-Welvaert

Ik weet wie je bent en wat je doet - Matthias Dobbelaere-Welvaert

Pastorale. Nalatenschap van een schaapherder – James Rebanks

Pastorale. Nalatenschap van een schaapherder – James Rebanks