Back to All Events

Boekvoorstelling Ide Leib Kartuz. Kleermaker in Auschwitz

  • Zaal Athena Atheneum Antwerpen Franklin Rooseveltplaats 11 2060 Antwerpen (map)

Het boek Ide Leib Kartuz. Kleermaker in Auschwitz van David Van Turnhout en Dirk Verhofstadt verschijnt op donderdag 21 november 2019.

Het boek handelt over de Poolse Jood Ide Leib Kartuz, grootvader van David, die in 1929 naar Antwerpen kwam en er zich vestigde als kleermaker. In juli 1942 werd hij opgepakt en gedeporteerd naar Auschwitz-Birkenau. Zijn vrouw en twee kinderen werden er onmiddellijk vergast. Kartuz overleefde het dankzij zijn vakmanschap als kleermaker, alsook de dodenmars naar Mauthausen en Gunskirchen waar hij op 5 mei 1945 bevrijd werd. Zijn hele familie in Polen werd vergast in Treblinka. Het boek vertelt de geschiedenis van de Holocaust en bevat heel wat unieke getuigenissen en foto’s.

De inkom is gratis, maar inschrijven moet wel via verhofstadt.dirk@telenet.be.