Geschiedenis

opendeur_1.jpg
 
 

Hoe het begon...

Liberales werd in 2002 boven de doopvont gehouden door Bart Ameye, Dirk Verhofstadt en enkele ex-bestuursleden van het Liberaal Vlaams Studentenverbond. De jonge, net afgestudeerde studenten verlieten het LVSV met honger naar meer inhoudelijke discussie over politiek en filosofie. 

Ondanks het feit dat velen onder deze ex-studenten carrière maakten in de privé-sector en ook in de politiek, bleven zij elkaar ontmoeten binnen Liberales.

De eerste woordvoerder (of coördinator) van deze onafhankelijke liberale denktank was Bart Ameye, die vandaag actief is als advocaat fiscaal recht.

Egbert Lachaert volgde Bart Ameye op in 2005 en leidde de denktank gedurende drie jaar, waarin hij heel wat activiteiten, studiedagen en debatten organiseerde en voorts ook veel bleef schrijven.

In 2008 liet Egbert de leiding van de denktank over aan Andreas Tirez, omdat hij zelf een kandidatuur overwoog bij de Vlaamse verkiezingen van 2009, wat niet te combineren viel met de leiding van een onafhankelijke denktank.

In 2013 gaf Andreas Tirez de fakkel door aan Claude Nijs, de huidige voorzitter en woordvoerder van Liberales.