Bobbejaan - Benny Vandendriessche en Tom Schoepen

Bobbejaan - Benny Vandendriessche en Tom Schoepen

Bobbejaan Schoepen componeerde, zong, floot, jodelde en acteerde een geweldige carrière bij elkaar. Hij verkocht miljoenen platen en toerde de wereld rond. Moe van het reizen kocht hij moerassig domein, bouwde er een studio en een concertzaal, wat uitgroeide tot een succesvol pretpark. Het leven denderde voorbij. Dicht bij de dood vraagt hij zich af of hij de juiste keuzes maakte. Bobbejaan is een intieme documentaire over het leven zelf. Over de ontroerende energie waarmee Bob verzorgd wordt door zijn echtgenote Josee. Over de gevoelige zoektocht van zijn zoon, die met zijn filmcamera de laatste momenten van zijn vader vastlegt. Langzaam en waardig dooft Bobbejaan uit. Maar dan schittert hij nog een keer. Hoewel die premisse erg delicaat klinkt, voelt deze documentaire nooit voyeuristisch aan. Wel zo liefdevol intiem dat het soms pijn doet.

Print Friendly and PDF
Geduld en moed

Geduld en moed

170 jaar Liberale Partij - Peter Laroy

170 jaar Liberale Partij - Peter Laroy