Mario Vargas Llosa tegen het nationalisme

Mario Vargas Llosa tegen het nationalisme

Na het omstreden referendum over de Catalaanse onafhankelijkheid op 29 november 2015 protesteerden een week later bijna één miljoen mensen in de straten van Barcelona tegen de onafhankelijkheid. Het werd de grootste demonstratie in de geschiedenis van de stad. In de optocht waren er naast talloze Spaanse vlaggen ook heel wat Europese vlaggen te zien. De bekende Nobelprijswinnaar voor Literatuur Mario Vargas Llosa hield toen de slotspeech en veroordeelde het nationalisme dat ‘in het verleden alleen maar bloed en lijken achterliet’.

Hier staat de volledige speech van https://www.youtube.com/watch?v=wvsJgCBYbwA

Print Friendly and PDF
Der Junge Karl Marx - Raoul Peck

Der Junge Karl Marx - Raoul Peck

Hoe gelovigen zelf het migratiebeleid frustreren - Gert Jan Geling

Hoe gelovigen zelf het migratiebeleid frustreren - Gert Jan Geling