Kursk - Thomas Vinterberg

Kursk - Thomas Vinterberg

In 2000 zinkt de Russische nucleaire onderzeeër Kursk na een explosie naar de bodem van de ijzige Barentszzee. Aan boord weten 23 matrozen zich in veiligheid te brengen in een onbeschadigd compartiment en zet commandant Mikhail Kalekov alles op alles om hen te redden. Ondertussen stuiten zijn vrouw en de andere wanhopige familieleden aan wal op een muur van politiek stilzwijgen. Hoewel de Russische marine er met haar verouderde materiaal niet in slaagt de mannen te bevrijden, wordt alle buitenlandse hulp afgehouden. Kostbare tijd gaat verloren terwijl de Russische autoriteiten maar niet kunnen kiezen tussen hun nationale trots en het leven van hun landgenoten. 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=FwoIOLqeJ1U

Print Friendly and PDF
Pogingen iets van het leven te maken - Hendrik Groen

Pogingen iets van het leven te maken - Hendrik Groen

11 november 1918 – Dirk Verhofstadt

11 november 1918 – Dirk Verhofstadt