Back to All Events

Science & Archetypes - Guen Dirks inleiding door Prof. dr. Paul Verhaeghe

  • liberaal archief kramersplein 23 9000 Gent Belgium (map)

Met de expo Science & Archetypes. Een zoektocht naar vrijheid via kunst begeeft Liberas/Liberaal Archief zich op nieuw terrein. Een kunsttentoonstelling valt misschien niet meteen te verwachten in een archief, maar juist het verrassende en onverwachte werkt verfrissend en verruimend.

Kunstenares Guen Dirks werkte voor Liberas/Liberaal Archief een concept uit met zowel abstract als figuratief werk. Beide staan met elkaar in contrast maar tegelijkertijd ook in verbinding. Haar abstracte kunst vindt inspiratie bij de wetenschap. Het hoeft niet herhaald dat ook tijdens de Verlichting of de Eeuw van de Rede een sterk geloof en vertrouwen in de wetenschap werd ontwikkeld. Haar archetypes nodigen uit tot zelfreflectie en zelfontdekking. Het archetype van de vrijheid wakkert een zoektocht naar de vrijheid in onszelf aan. Een installatie verbindt beide werelden, de wereld van de rede en de wereld van het gevoel, verbindt Science & Archetypes.

 

Gelieve aan te melden voor de vernissage via info@liberas.eu.

 

Meer info via www.guendirks.be en www.liberas.eu.