Back to All Events

Boekvoorstelling & lezing: De liberale ideologie. Voorbij het links-rechts denken.

  • Liberaal archief 23 Kramersplein Gent, Vlaanderen, 9000 Belgium (map)

Het liberalisme is niet te vervatten in een simplistische opdeling tussen links en rechts, ze verheft zich boven dit klassieke politieke onderscheid omdat zij als enige ideologie de mens centraal stelt. De mens niet langer als middel tot een politiek, ideologisch of religieus doel maar als doel op zich. Liberalisme verheft de mens boven de ketenen van de dogmatiek, de gewoonte, het reeds gekende. Het liberalisme is progressief, bevrijdend en roept tegelijkertijd op individuele verantwoordelijkheid op te nemen voor zichzelf en een wereld waarin de mens tot maximale zelfontplooiing kan komen. Een boeiende avond waarin het huidige politieke discours ongezouten van antwoord wordt gediend om opnieuw met open blik de toekomst tegemoet te kunnen treden.

Het Liberaal Archief en Liberales organiseren op woensdag 4 september om 20 uur de voorstelling van het nieuwe boek van Dirk Verhofstadt met als titel: 'De liberale ideologie. Voorbij het links-rechts denken'. De voorstelling vindt plaats in het Liberaal Archief, Kramersplein 23 te Gent. Inleiding door burgemeester Mathias De Clercq. Daarna volgt een power-point presentatie over het boek. We sluiten af om 21u30 met een receptie. De inkom is gratis, maar inschrijven moet wel op verhofstadt.dirk@telenet.be.