De eeuw van de vrouw - Alexander De Croo

De eeuw van de vrouw - Alexander De Croo

“Van een onbewuste feminist evolueerde ik naar een bewuste feminist,” aldus vice-premier Alexander De Croo in de inleiding op zijn nieuwe boek De eeuw van de vrouw. Hoe feminisme ook mannen bevrijdt. De Croo groeide op in een milieu waar de gelijkheid van man en vrouw een evident gegeven was. Bovendien is hij er stellig van overtuigd dat de toekomst steeds vrouwelijker wordt. Maar mede door zijn werk heeft hij ondervonden dat de rol van de vrouw wereldwijd met te weinig ambitie en te veel vooroordelen wordt ingevuld. Bovendien denken wij in Europa nogal snel dat we onze zaken goed geregeld hebben en dat enkel de rest van de wereld een probleem heeft. Helaas kan het ook hier nog beter. Het resultaat is een boek dat leest als een gloedvol pleidooi voor de volledige gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

 

Het Liberaal Archief en Liberales nodigen u uit op de boekvoorstelling van De eeuw van de vrouw van Alexander De Croo op donderdag 15 november om 19u30 in het Liberaal Archief, Kramersplein 23 te Gent.

 

Programma:

 

·        19u30 Start

·        19u35 Inleiding

·        19u40 Video intro

·        19u45 Boekvoorstelling door ADC

·        20u00 Panelgesprek met

o   Alexander De Croo

o    Annemie Neyts (Minister van Staat)

o   Miet Smet (Minister van Staat)

o   Fleur de Beaufort (Teldersstichting Den Haag)

o   Moderator : Sara de Mulder (Liberales en lid Algemene Vergadering Liberas/Liberaal Archief)

·        21u30 Receptie

De inkom is gratis. Inschrijven moet wel op info@liberales.be.

Print Friendly and PDF
De strijd om de stad - Bart Somers

De strijd om de stad - Bart Somers

BlacKkKlansman - Spike Lee

BlacKkKlansman - Spike Lee