Mary Shelley - Haifaa Al-Mansour

Mary Shelley - Haifaa Al-Mansour

De 16-jarige Mary Wollstonecraft Godwin begint in 1814 een passionele, schandelijke relatie met de dichter Percy Shelley. Samen slaan ze op de vlucht. Na verloop van tijd wordt hun progressieve relatie echter steeds tumultueuzer, wat Mary’s blik op de verhoudingen tussen mannen en vrouwen ingrijpend verandert. Op slechts 18-jarige leeftijd schrijft Mary het klassieke boek ‘Frankenstein’, waarmee ze de wereldliteratuur radicaal op de kop zet.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=T-WGaZaojFc

Print Friendly and PDF
Dansende beren. Heimwee naar het communisme - Witold Szablowski

Dansende beren. Heimwee naar het communisme - Witold Szablowski

De legalisering van drugs is geen wondermiddel - David Van Turnhout

De legalisering van drugs is geen wondermiddel - David Van Turnhout