Leven en werk van Adam Smith

Leven en werk van Adam Smith

Adam Smith werd in 1723 in Kirkcaldy (Schotland) geboren, als enig kind. Op veertienjarige leeftijd ging Adam naar de Universiteit van Glasgow, waar hij theologie ging studeren. Van grote betekenis voor Adam Smiths ontwikkeling was zijn vriendschap met David Hume, die publiceerde op het gebied van geschiedenis, economie, kunst en filosofie. Smith had zoveel succes, dat hij benoemd werd tot hoogleraar in de logica en later in de moraalfilosofie aan de Universiteit van Glasgow. In 1776 verscheen zijn boek The Wealth of Nations, dat onmiddelijk een succes was. Door dit boek wordt Adam Smith algemeen gezien als grondlegger van de economische wetenschap. U vindt ook meer informatie op: http://www.adamsmith.org.

Print Friendly and PDF
De geluksmachine - Frank Mulder

De geluksmachine - Frank Mulder

The Bleeder - Philippe Falardeau

The Bleeder - Philippe Falardeau