Colette - Wash Westmoreland

Colette - Wash Westmoreland

Frankrijk, begin 20e eeuw. Het jonge plattelandsmeisje Colette (Keira Knightley) trouwt de beroemde schrijver Henri ‘Willy’ Gauthier-Villars (Dominic West) en doet zo haar intrede in de Parijse high society. Al snel overtuigt Willy haar om als zijn ghostwriter te fungeren. Colette gaat akkoord en schrijft een semi-autobiografische roman over een brutaal en slim plattelandsmeisje, 'Claudine'. Het boek groeit uit tot een ongekend succes. Dit geeft Colette een stem in de maatschappij. Ze wordt steeds toonaangevender op het vlak van mode, literatuur en seksuele expressie; Colette groeit, kortom, uit tot een feministisch icoon.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=_WTh-yHBYkA

Print Friendly and PDF
Wat we van de grote filosofen kunnen leren - Svend Brinkmann

Wat we van de grote filosofen kunnen leren - Svend Brinkmann

Beroemde Feministes - Dirk Verhofstadt (red.)

Beroemde Feministes - Dirk Verhofstadt (red.)